Burgers, boeren, edelen, zegt ten allen voort
Jullie zijn allen uitgenodigd aan het hof van Fantasy Court

Standhouder zijn?


Bekijk dan onze
standhouder pagina

Wat is Fantasy Court

Dit is een Fantasyfestival dat zich richt op de minder bekende, unieke cultuur rondom Fantasy en zeker ook LARP. Dit festival bevat dan ook veel kraampjes, verenigingen en activiteiten die onder het wonderlijke rijk van Fantasy vallen. Denk aan LARP-verenigingen, verassende bordspellen, bijzonder eten, een LARP zwaardvechttoernooi (met een speciale kinderdivisie!), verhalenvertellers, larpboogschieten, familiewapens schilderen en verschijnende kraampjes die al deze toebehoren aanbieden. Wij bieden van alles aan dat in de Fantasywereld thuis hoort of ervoor zorgt dat u zich er onderdeel van zal voelen.
Iedereen is welkom! Of je nu wel of geen student bent, een ouder met kinderen of een zelfstandige; voor iedereen wordt wat georganiseerd. Zo zijn er speciale workshops, verschillende activiteiten en een kinderdivisie van het zwaardvechttoernooi.

Wij worden georganiseerd door


ESRG Knights of the Kitchen Table

Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Kijk dan vooral op onze Facebook pagina

Voorgaande edities

De editie Fantasy Court 2018, Fantasy Court 2017 en de voorloper LarpBattle 2016 trokken al veel enthousiast publiek en deze keer belooft het alleen nog maar beter te worden! Ook hebben we meegedaan bij het “Freemdom is” Bevrijdingsfestival van 5 mei 2017. Daarnaast heeft een van de organisatoren, en meerdere leden van de ons overkoepelende studentenvereniging een geweldig interview gegeven over wat LARPen nu eigenlijk is, en hoe ontzettend tof het wel niet is!

Editie 2019

De nieuwste editie van Fantasy Court 2019 zal plaatsvinden op 2 juni 2019 in de middag en namiddag, op het terrein van de Technische Universiteit Eindhoven.
Het Festival zelf én deelname aan het exclusieve zwaardvecht-toernooi zijn compleet gratis. Wel kunnen verschillende andere activiteiten, kraamhouders of catering wat vragen voor hun diensten en waren.
Het belooft een veelbelovende dag te worden vol prachtige verhalen, strijd en volop gezelligheid.

Hoe kan ik meedoen?

Fantasy court is vrij te bezoeken. Het terrein is open er is geen toegangsbewijs of reservering nodig. Wel moet men zich (gratis) inschrijven om deel te nemen aan het toernooi. Dit kan ter plekke voor aanvang van elk toernooi.

Wat is er op het festival te doen?

Op het festival zullen verscheidene kraampjes, activiteiten, en larpgroepen aanwezig zijn. Deze lijst is natuurlijk onder voorbehoud van veranderingen.

Kramen

 • Larpcenter: Verkoopt Larpwapens. Dit zijn wapens gemaakt van composietfoam die worden gebruikt voor Live Action Role-Playing (LARP). door het gebruik van composietfoam zijn deze wapens duurzaam en onderhoudsvrij.
 • Letters&Lights: Maakt en verkoopt geurkaarsen, papierwaren en andere goodies met literaire themas ter decoratie of om van te genieten tijdens het lezen van een boek.
 • Dungeons&Dice: Heb jij ook te weinig dobbelstenen, minis of andere roleplaymaterialen? Dungeons&Dice komt tot je redding met een ruim assortiment aan d&d gerelateerde goederen zodat ook jouw 100-koppige trollenleger daadwerkelijk 100 koppen kan bevatten.
 • Drakkar Wood Works: Voor custom houtwerkjes en ideetjes. Drakkar Wood Works maakt meubels en decoratie zoals u dat wilt.
 • Stars & Timber: Een knutsel- cadeau- en fotowinkel in een. Kom tijdens de fantasycourt in jouw mooiste outfit naar de stand van Stars & Timber. Ze hebben een fantasy fotodecor opgebouwd en nemen allerlei knutselspulletjes mee voor het oppimpen van bijvoorbeeld kleding.
 • Fantasyshop Fairyland: verkopen bijna alles wat je kunt opnoemmen als je aan'fantasy' denkt. Ze zijn gespecialiseerd in Fantasy, Gothic, Larp, Middeleeuwen, Sprookjes, New age- en Hobby-artikelen. Kom hier dus vooral langs als je nog iets nodig hebt voor decoratie om je larp-kostuum af te maken of omdat ze gewoon mooie supllen hebben.
 • Cupcakebunny:De beste plek voor de mooiste cupcakes en ander lekkers. Zin in wat zoets? Bij Cupcakebunny zit je goed for fantastisch lekkers!
 • Fabel Fabriek
 • Zilverbron
 • MC Art Custom Larp Nerf Props: Een zwaard is nooit verkeerd, maar MC art Custom Larp Nerf Props heeft een leuk alternatief. Deze aangepaste Nerf props bieden naast vuurkracht voor je karakter ook stijl. Naast de guns doet hij nog vele andere eigen projecten en opdrachten,
 • Books4Life Eindhoven:Books4Life Eindhoven heeft een aanzienlijke collectie tweedehands fantasy and science fiction boeken, en ze zijn niet duur! De opbrengst gaat naar goede doelen.
 • Myr of Most Trades: Graag een extra oogje in het zeil houden? Dan heeft Myr of Most Trades precies wat je nodig heeft, met een mooi aanbod aan handgeschilderde glazen ogen. Had je toch iets anders op het oog? Neem dan een kijkje bij hun andere accessoires zoals prachtige kettingen.
 • TinThimble: TinThimble laat zien dat nerd zijn, leuke kleding en het milieu makkelijk hand in hand kunnen gaan. Ze maakt al haar spullen van tweedehands en hergebruikt materiaal, maar je ziet het er niet aan af. Geloof je dat niet? Kom zelf even kijken!
 • Henna: Mooie henna is voor iedereen! Wil je iets meer traditioneels, of heb je een eigen plaatje? Misschien wil je een tattoo uitproberen, dat kan! Ook heb ik voorbeelden waar je uit kunt kiezen. De henna blijft 7 tot 10 dagen zichtbaar, afhankelijk van de plaatsing. Het kan op je hand, arm, schouder, enkel, been, zeg het maar!
 • Pippinfoods: Al zin in een smakelijke, voedzame en verantwoorde maaltijd? Bestel wat bij de geweldige PippinFoods en proef hoe heerlijk alles smaakt!
 • Van Piere: De boekhandel Van Piere organiseerd op 6 juni samen met VUE Cinemas een Tolkienavond voorafgaand aan de premiere van de film over zijn leven. Op fantasycourt komen zij met een speciaale tolkien-gerelateerde stand om promotie te maken voor dit evenement.

Larpgroepen

 • A.R.E.N. Larp Postapobob: Helaas is de promotext van deze larp in de apocalyps verdwenen
 • Aderion: Aderion is een kleinschalige fantasy larpvereniging die events houdt in de buurt van Eindhoven. We houden van rollenspel op hoog niveau, en onze spelwereld heeft een grote diepgang, met talloze verschillende verhalen die allemaal met elkaar verweven zijn. Bij ons is ruimte voor allerlei verschillende personages, zowel vechters als niet-vechters, die elk hun eigen plaats innemen in het verhaal.

Optredens en Activiteiten

 • A Bundle of Djoy: Gitarist Kim Van Stichel en zangeres/fluitiste Haike D'haese vormen het akoestisch duo 'A Bundle of Djoy' uit Aalst, België. Hun muziek is atmosferisch, akoestisch met tinten donker, rock, triphop en metal. Dynamiek, even rust en weer up-tempo. Muziek die (fantasy)verhalen vertelt, beeldend is en je meesleept.
 • Hello LARP: Hello LARP is een podcast gemaakt door LARPers voor LARPers (en iedereen die interesse in LARP heeft). Het is een Nederlandstalige podcast, met vier personen: Imke, Pascal, Kotka en Mark, en afwisselende gasten op bezoek. Zij zullen te vinden zijn bij hun eigen kraam voor extra informatie en luisteren naar stukjes podcast. Je kunt ze ook live bezig zien op het podium waar een opname live zal plaatsvinden met een Q&A.
 • LARP-zwaardvechttoernooi: Een festival is natuurlijk geen festival zonder een toernooi. Daarom verzorgen de Knights of the Kitchen Table een heuse competitie zowel voor kinderen als voor volwassenen met natuurlijk als grote prijs eer en eeuwige roem.
 • Boogschieten: Altijd al willen leren hoe je een boog moet gebruiken? Hoe rekening te houden met de wind en de natuur om je pijl toch zijn doel te laten raken? Kom oefenen op de LARPknuffelschietbaan en bij winst mag je de knuffel houden! Onze vrijwilligers zullen er zeker zijn om je een handje te helpen.
 • Ruilhoek: Vind je het ook te passe om telkens dezelfde twee larpzwaarden te gebruiken? Waarom ruil je er dan niet een in voor een schild of bijl? Tijd om je mantel te berruilen voor een dolk? Kom dan langs op de LARP-ruilhoek.
  Dit jaar is er voor het eerst een plek waar je zelf je LARPspullen kan verruilen of het door een van onze organisatie (die altijd bij de aangewezen tent zullen zijn) voor je kan laten doen.Dus breng je oude of niet-gebruikten materialen mee naar Fantasy Court en misschien neem je wel het perfecte item mee terug dat uit andermans stapel tevoorschijn is gekomen

Wij worden ondersteund doorAan alle kooplieden, standhouders en reizende acts

Wilt u zelf met een kraam, act of dienst deelnemen aan het Festival? Kijk dan bij de Standhouder pagina

Wilt u ons sponsoren zodat wij deze unieke Fantasycultuur aan een breder publiek kunnen brengen door middel van dit festival komende zomer? Neem dan vooral contact met ons op via organisatie@fantsycourt.nl om de zaken met ons door te spreken!
Met uw sponsorbijdragen kunnen wij zorgen dat het festival vrij toegankelijk is en kunnen wij de locatie verfraaien met extra entertainment om het tot een nog leukere dag te brengen.
Tot op het hof!


Sponsoren

Wij worden mede mogelijk gemaakt door
 • ESRG Knights of the Kitchen Table
 • Studium Generale TU/e
 • Rabobank Eindhoven-Veldhoven